På gång

PÅSK-öppet i min ateljé!

Traditionsenligt kommer jag att ha utställning i min ateljé under påskhelgen.
Det är ovissa tider, men min förhoppning är att jag ska ha öppet och ni är
hjärtligt välkomna! Mer än någonsin behöver vi konst och
andra saker som vi mår bra av.
Hoppas vi ses!

PS. Jag kommer dessutom att hängan några målningar på Arilds vingård och Mölle krukmakeri hela påsken.


MAJ-SALONG den 1-2 maj 2020 på Galleri Fredland!

KONST, DESIGN, BLOMMOR, SMYCKEN mm.

Den 1 – 2 maj mellan kl 11-17 öppnar vi för en härlig Maj -Salong på fina Galleri Fredland. En uppföljare till Vinter Salongen som vi hade för ett par år sedan.

Hjärtligt välkomna önskar vi:

Helena Staffas – Oljemålningar

Grund Silver & form – Kiki Brännström TREA-pallbord och Kiki Silver

The Flower farm Höganäs – Lotten Molén

Mamba belts – Lise Östberg


KONSTBRICKOR

Finns att köpa när som helst i min ateljé!


Brickor!

Mina brickor med konsttryck finns att köpa i min ateljé i Arild!
Lagom till vinter säsongen har jag en ny leverans av skidbrickor.

Pris: Stora brickor 385kr
Små brickor 285kt

Välkommen in!

 

 Affordable Art Fair Stockholm

 A2Collective hittar du i monter B10

Kom och njut av massor av nutidskonst!

 

Affordable Art Fair  Sthlm 2019

 

 

 

 

9-13 oktober

Den 9 -13 oktober ställer jag tillsammans med A2 Collective ut på den coola mässan Affordable Art Fair! Den äger rum på Nacka Strandsmässan.

”Affordable Art Fair Stockholm is the place to fall in love with affordable art, whether you are a seasoned collector or a first time buyer. Not only filled with thousands of contemporary paintings, prints, sculptures and photographs, you can also enjoy the relaxed and inspiring atmosphere, interactive workshops, kids activities, informative talks, and of course refresh and recharge at our delicious café.”

Missa inte detta underbara tillfälle att kika på konst som är just affordable. Inget verk får kosta mer än 60 000kr.

 

Inför detta så är det full fart i ateljén och jag kommer som vanligt att vara klar i sista stund..

Som alltid är ateljén öppen för visning när jag är hemma. Ring gärna innan så bokar vi en tid!
Hoppas vi ses i Stockholm och såklart i Arild.

 

 

 

 

 Sommaröppet i ateljén!

Välkommen till min ateljé i Arild hela sommaren. Jag varvar jobb med ledighet och öppnar gärna för visning när vi är på

plats. Ring gärna innan på 0709-849015 eller chansa och bara kom förbi!

Mina målningar med badgubbar hänger fint på Pensionat Strandgården i Mölle i sommar.

Hoppas vi ses!

 

 

 

Utställning på Strand Hotell i Arild 

 

 

Hela maj månad hänger mina tavlor på sköna Strand hotell i Arild. En perfekt combo av underbar mat och sköna baddamer och surfare… missa inte det!

 

 

 

Påsken 2019!

 

Hjärtligt välkomna till min ateljé i Arild i Påsk!

10-17  Från Långfredag till Annandagen.

Oljemålningar, tryck, skulpturer, brickor och nytvättade penslar.. Efter en produktiv vinter ser jag fram emot att öppna ateljén i Påsk och träffa er.

Denna påsk kommer jag även att ha några målningar hängande på Spritan i Ödåkra. Tillsammans med gänget i A2 Collective har vi en POP-up utställning i de coola lokalerna i nya Spritan. (Vägg i vägg med Slottsstallets möbler)

Litografier kommer också att hänga på Strand Hotell i Arild och hos Flickorna Lundgren. Två perfekta ställen om man vill njuta av fantastisk mat och god fika!

PS. nytt för i år är fina brickor med olika motiv från mina målningar! De kommer att premiärsäljas till påsk…

A2 collective:

 

 

 

 

A2 collective – kolla in oss på vår fina hemsida: www.art-2.se

 

 

Januari 2019

 

Full fart i ateljén! Bästa tiden för kreativitet är nu. Jag har många nya målningar på gång samtidigt och laddar inför en härlig konst-vår. 20 st målningar hänger just nu på en utställning i Ängelholms stadshus.

Välkomna till ateljén när som helst, bara att ringa innan för att försäkra sig om att jag är på plats. (0709849015)

Utställningar på gång framöver:

 Stadshuset i Ängelholm den 14/1 2019

Strand Hotell Arild 1/3 2019

Påskutställning i min ateljé över påsken!

R & R på Spritan i Ödåkra framåt vårkanten…..mer info kommer.

Jag önskar alla en fin juletid och ett färgstarkt nytt år!

 

 

Jul-utställning på Arilds vingård

Helgen den 17-18 november håller Arilds vingård glöggpremiär med julmarknad och konstutställning! Jag kommer att hänga både oljemålningar och litografier på plats och själv medverka hela helgen. Många fantastiska utställare, bl a Kiki Silver och Kullafloristen mfl.. Hoppas att vi ses!

Välkomna!

Andra medverkande utställare:

Kiki Silver

Kullafloristen

Birgitta Design

Bara Trivsamt

Ljusstöperiet Åstorp

JanLars Honung

Malins Kök

Millys Konditori Fantasi

Li Fernstedt – fotograf

Träslöjd – Klas Olsson

Susanna Härenstam – keramik

Ann-Sofie Trine Hjertqvist – konstnär

Kullens Bryggeri

Kulla Gourmet

Aloe Vera produkter

 

September!

Full koncentration i ateljén – jag målar och samlar ihop inspiration efter en lång, het och helt ljuvlig sommar. Efter att ha skickat i väg många målningar och tryck till nya hem,  har jag nu hämtat hem ett nytt gäng medFine Art Prints från inramning. Se under Prints..

Jag har flera nya samarbeten på gång och planer för utställningar både när och fjärran. Återkommer med detaljer när jag vet mer. Tills dess finns jag här i ateljén med pensel stadigt i handen. Hjärtligt välkomna!

ps. En sak som jag vet redan nu är att det blir Jul-utställning på Arilds Vingård i samband med deras jul/glögg marknad den 17-18 nov…missa inte det!

 

 

 

Konst i sommar!

I sommar har jag tagit hem alla tavlor och utökat ateljén med ett plan till. Så här finns mycket att titta på. (Skulle grinden vara stängd så är det för att hunden inte ska springa ut på gatan.) Välkommen in! Alltid öppet när jag är hemma. Är jag inte på plats så ring gärna och boka tid. 0709-84 90 15 Stora vägen 63, Arild

 

 

Maj..

Mellan äppelblommor och syrener målar jag, fixar med tryck, inramningar och illustrationer. Njuter av den fantastiska våren som plötsligt blev sommar. Vill man besöka min ateljé i sommar är det bara att ringa eller skicka ett sms innan, så öppnar jag gärna när jag är hemma. 0709-849015. Många nya målningar på gång, så kika gärna in!

Snart Påskutställning!

Nästa stora event för min del är min årliga utställning i Arild över påskhelgen.

Alltid lika roligt att öppna upp ateljén och träffa alla härliga människor.

Långfredag till annandag påsk från kl10-17 har jag öppet.

Det finns många nya målningar som just nu är på uppspänning, ramning eller bara står på tork… Hoppas vi ses!

 

Augusti- September

Utställning hos vännerna på Rippler!

Nu har ett 40-tal målningar flyttat in hos PR-byrån Rippler i Gamla Stan! Härligt att vara tillbaka i Stockholm och hänga konst. För visning kontakta mig.

 

 

Nyligen skrev Pontus Holmgren (från Pontus och Amerikanerna!) en artikel om mig på sajten KullaGo! Se nedan:

Kvinnan bakom badgubbarna

På övervåningen i en gammal keramikverkstad skapar Helena Staffas bilder med ett nostalgiskt skimmer. Oljemålningar med människor, vatten och gemenskap. Mest känd är hon nog för sina badgubbar, smala figurer i randiga baddräkter som får betraktaren att le. Helenas väg till konstnärslivet har gått via helikopter i Norge och en Mercedes i Kalifornien. Men allting började i barndomens skoluppsatser.

Det är svårt att tänka sig en finare inramning för en intervju än Lindtorpet i Arild, Helena Staffas hem och ateljé. Inte minst en solig högsommardag som den när vi ses.

Den gamla linden sträcker på sig mot den blå himlen. På trädgårdsmöbeln framför boningshuset är det dukat med kaffe, flädersaft och nybakt. Grusgången knastrar under fötterna och vindarna från Skälderviken fylls med fågelsång. En miljö som kan få vem som helst att ta några danssteg, skriva en dikt eller måla en tavla.

Helena Staffas har tecknat och målat så länge hon kan minnas. Hon lämnade in skoluppsatser med ”lika många teckningar som ord”. Men att bli konstnär, det vågade hon aldrig riktigt drömma om. Idag växlar hon mellan att vara kommersiell illustratör och fri bildskapare. Eller med ett annat ord: Konstnär.

– Jag börjar förstå att det är en oundviklig bana för mig, säger Helena Staffas.

Hon har sin ateljé på övervåningen av en gammal keramikverkstad, samma hus där den berömde skulptören Hans Hedberg tidigare bott. Oljemålningarna står lutade mot insidan av husets brutna tak. Mestadels stora dukar föreställandes kvinnor och män vid havet, leende kompisgäng och avslappnade surfare. De flesta bilder har en air av svunnen tid över sig.

Här finns också ”badgubbarna”, spinkiga figurer i gammeldags randiga ”Möllebaddräkter”. Det charmiga naiva uttrycket har Helena Staffas haft i fingrarna sedan hon var liten. Badgubbarna är ett motiv som växte fram efter att hon flyttat till Arild.

– Jag såg gamla fotografier med ”synden i Mölle” och blev väldigt inspirerad.

Affärsmässigt har Helena Staffas lyckats runda konstvärldens traditionella mekanik. Istället för att kommunicera sin konst via en gallerist, har hon nått publik och köpare genom att ställa ut i andra sammanhang, till exempel på hotell och i möbelgallerier.

Genom utställningar i Stockholm, New York och San Diego har hennes bilder spridits till köpare runt om i världen. Badgubbarna, surfarna och porträtten har funnit nya hem i bland annat Thailand, Peru, Lichtenstein, Frankrike och Tyskland.

I gymnasiet gick Helena Staffas ekonomisk linje, ”som man gjorde i Kristianstad”. Efter studenten åkte hon som au-pair till Los Angeles. Körde runt i en brun Mercedes och fantiserade om en framtid ”inom media”.

Efter studier i Halmstad och Göteborg klev hon rakt ut i det tidiga 1990-talets lågkonjunktur. Att få jobb som nybakad illustratör och grafisk formgivare var snudd på omöjligt. Hon tog jobb som trafikassistent för SAS på Arlanda. Där rekryterades hon internt till ett grafiskt design-jobb av flygsimulatorer. Man behövde någon som kunde skapa mer realistiska flygplatser i simulatorernas 3D-miljöer.

Börjar förstå att konsten är en oundviklig bana för mig

– Det var förstås spännande. Vi jobbade med helikoptersimulatorer, och jag flög helikopter över Norges kust. Ett toppjobb, men jag kände ganska snabbt att jag ville ha ett friare arbetsliv.

Hon lämnade flygbolaget och började frilansa. Efter att ha träffat sin blivande man Dick, kom tankar om en flytt söderut. Helena Staffas har släkt på Kullahalvön och visste hur fint det var här. När paret väl hittat Lindtorpet, då var saken klar. De hade funnit sin egen plats mitt i paradiset.

Arild ligger på Kullahalvöns norra sida. Här är klimatet lite varmare än i Mölle och de andra orterna på södra sidan. De varma vindarna får blommorna att trivas extra bra. Och så är det något visst med ljuset – en gång i tiden lockade det hit Skagenmålarna.

Helena Staffas börjar sina dagar med att rasta hunden och komma ifatt med allt praktiskt. Sedan går hon till ateljén. Här spenderar hon kanske fyra timmar, inklusive en snabb lunch. Därefter lämnar hon sonen på fotbollsträningen. Vissa dagar blir det hämtning också, innan middagen ska dras igång. Veckor då hon har mycket illustrationsjobb ser lite annorlunda ut.

– Då kan jag sitta vid köksbordet och teckna tre dagar på raken.

Arbetet i ateljén är något annat, här får skapandet ta sin egen tid. Vissa målningar går fort att göra. De brukar oftast också bli de bästa. Andra tar längre tid på sig. När Helena Staffas är inne i ett flow, då vill hon helst inte lämna ateljén över huvud taget. Det faktum att vardagens rutiner ständigt väntar utanför dörren, är dock något hon verkar ta med ro.

– Jag vet att tiden då jag kan utveckla min konst kommer. Längre fram, när barnen flugit ut.

Varje påsk, i samband med Konstrundan i nordvästra Skåne, får Helena Staffas under några få dagar besök i ateljén av flera hundra människor. Till nästa vår blir det bättre plats för besökarna. Ateljéhusets undervåning, som tidigare fungerat som gästhus, omvandlas nu till ateljé. Helena Staffas gör mer plats för sin konst.

 

 

 

Hej vänner!

Hjärtligt välkomna till påskens utställning i min ateljé! Det är alltid fantastiskt roligt att ha öppet i ateljén och möta er alla. Tills dess hoppas jag att färgen torkat, golvet blivit städat och alla gamla färgtuber är bortstädade…

Vi ses!

Vinter

Detta är min bästa målarperiod! Trots den skånska dimman så älskar jag ljuset nu. Jag håller till i ateljén så mycket jag kan och har flera dukar på gång samtidig. Just nu målar jag stora oljemålningar av coola kvinnor med blicken riktad någon annan stans.

 Nästa stora utställning för mig är Påsken! Det är ju inte stort med tanke på min lilla ateljé, men det är härligt att möta alla gäster/kunder på hemmaplan.

Som alltid går det bra att besöka ateljén när som helst! Ring gärna innan så jag är på plats och kan visa runt.

invitation_vintersalong2016

Äntligen en utställning på hemmaplan i Arild!

Det blir vintersalong på fina Galleri Fredland helgen den 26-27 nov. Att få fixa en egen utställning på hemmaplan med ett gäng vänner och kreatörer känns fantastiskt roligt. Jag har väggarna till mina målningar och sen kommer galleriet att fyllas med massor av fina saker och design. Passa på att sätta ett stort kryss i kalendern, kom och kika, mingla, bli inspirerad och träffa oss.. kanske kombinera med julbord på Strand eller Rusthållargården.

Hoppas vi ses!

 

 

September!
Åh, detta är min bästa målarperiod. Ljuset är fortfarande bra och mycket inspiration laddat i penslarna efter en lång och skön sommar. Just nu planerar jag en utställning på Galleri Fredland i Arild i november.

Det är ett välkänt galleri här i bygden med anor från början av 1900-talet. Ljuset är fanstastisk  och utsikten över Skälderviken helt magisk. Jag har sällan utställning här på hemma plan, så det ska bli väldigt roligt!

Återkommer med info om verninssage och öppettider för den utställningen.

IMG_9293

SOMMAR!

I sommar finns jag i ateljén fram till i början av juli. Man är alltid välkommen att titta på tavlor som finns här – ring gärna innan på 0709849015.

När tennisveckorna startar i Båstad så kommer min agent Tomas Håkansson, Artfactory, att ha ett sommargalleri i hamnen i Båstad. Där kommer flera av mina tavlor att hänga!
Kom dit och kika!

Nya Fine Art Prints är på väg. Fler motiv och fler ex av befintliga tavlor.

Njut av sommaren och hoppas vi ses!

Lindtorpetsgasthus

 

 

 

 

 

 

 

Tack för en fantastisk påskhelg!

Det kom rekordmånga gäster till min lilla ateljé i år! Det är alltid lika roligt att möta gamla och nya ansikten.

Många målningar har fått nya hem vilket också är väldigt härligt. Nu när jag har har lite ordning och reda i ateljén så känns det extra roligt att börja måla igen. På staffliet står nu en stor målning med badgubbar…

Som vanligt har jag inte några fasta öppet-tider utan man är alltid välkommen att kika på tavlor när jag är hemma.

Ring innan på 0709849015 så jag är på plats.

Njut av våren!

 

Print

workandpleasureborjessonsutstallning

JUST NU!

Mina målningar hänger på Börjessons Guld & Konst fram till den 27 november!

Det är bara gå dit och kika!

Tack alla som kom till helgens vernissage. Underbart att träffa så många och få så mycket fin

resopns!

Helena Staffas_dig_inbj_fb_300dpiVälkomna på vernissage i  Göteborg den 14-15 november!

Jag ställer ut ca 25 oljemålningar på Börjessons fina galleri vid domkyrkan. Utställningen pågår i två veckor. Öppningshelgen är jag på plats och träffar gärna alla som är nyfikna. Temat är sköna färger och livet vid strandkanten..

Hoppas vi ses!!

nyhet

Hej ateljén!

Underbart att få förlänga sommaren med sol, värme och vidöppna dörrar i ateljén! Vi har badat, lekt, rest och tankat med besök från vänner och familj. Som det ska vara på sommaren.Men nu är det hög tid att börja måla igen!

Jag kommer att ha utställningar i Göteborg och Helsingborg i höst, vilket ska bli mycket roligt. Återkommer med info här när det närmar sig. Som alltid efter en lång ledighet så händer något med måleriet… jag vet aldrig riktigt vad som väntar. Men åh – så kul att ta tag i penslarna igen!

SommarGalleri i Båstad!

Swedish Open håller på för fullt och det är högtryck i hamnen i Båstad. Min agent Tomas Håkansson har ett galleri nere i de röda hamnbodarna. Där finns både mina målningar och flera andra konstnärers. Väl värt en utflykt!

bastadmalning1

Snart sommar!

Min ateljé kommer att vara öppen för besök när vi är hemma, dvs det är säkrast att ringa innan på0709-849015 om man vill vara säker på att vi inte är och badar…

I Båstad kommer det att finnas ett läckert galleri nere i hamnen som Tomas Håkansson och Artfactory har. Där kommer några av mina målningar, prints och badgubbar finnas!
Det öppnar i mitten av juni, missa inte det!!

threebuddiess

Tack för alla härliga besök i Påsk!

Det är alltid så roligt att träffa så många vänner, kunder, nyfikna och intresserade på en gång! Nu ställer jag fram stafflierna och färgtuberna på golvet igen, men man är alltid välkommen att titta på målningar när som helst – funderar man på mått och priser mm så ring mig på 0709-849015, så svarar jag så gott jag kan. Njut av våren så ses vi!

tackkram

Som vanligt har jag öppet i min ateljé hela påskhelgen! Många nya oljemålningar, inramade litografier och såklart några nya skulpturer.

Samtidigt har jag en utställning på TetraPak i Lund. Denna startar den 30 mars.

Nu hänger även några av mina tavlor hos Höganäs Gruppen på Magasin 36 i Höganäs!

 

inbjudan_Pop-UP Vernisage-1

stafflihemupdate

Nya badgubbar ser vårljuset..

Nya badgubbar ser vårljuset..

 

 

 

 

 

Stort tack till Delal på LövhedenCengiz som gjort hemsidan så fin!